09 november 2008

Tack vare Carin Mannheimer!

Lyssnar just nu, via webben, på radioprogrammet "Mannheimer & Tengby" där Carin Mannheimer brukar vara med och prata böcker. I våras pratade hon om det märkliga att Fay Weldon inte ges ut på svenska längre - och Carin sa att om hon hade ett förlag skulle hon göra något åt detta direkt! Jag googlade omedelbart upp Fay Weldons agent och skickade ett litet mail för att fråga hur det stod till med de svenska rättigheterna. Dagen efter, en måndag, fick jag ett entusiastiskt mail med hela manuset "A Stepmother's Diary" bifogat. Wow. Vi brevväxlade under sommaren och träffades här i London när jag hade kommit hit i september. Och kom överens - jag har som sagt fått de svenska rättigheterna och "En styvmors dagbok" släpps i vår.

Och det berättade Carin Mannheimer just på radio. :-)

Fortsätter med redigeringen som blivit avbruten av diverse kursförberedelser och båtsysslor. Idag måste "supstugan" - dvs vintertältet över sittbrunnen - på! Men först ska Marianne som översätter få det hon väntar på!

1 kommentar:

Marianne sa...

Å vad roligt! Att hon redan pratar om boken! Det är så mycket som känns bra med den här boken, det är så roligt att jobba med den! Och dig!