17 januari 2009

Veckans London

Lite om veckan som gått här i London.

Veckans utställning
London Boat Show, en stor båtmässa i Docklands. Som utlännning betalar man en inträdesbiljett och får sedan ett frikort för resten av veckan.

Veckans restaurang
Bordello i Wapping. God italiensk mat, enorma portioner. Och alltid fullsatt, här behöver man boka bord.

Veckans tunnebanestation
Mornington Crescent. Det roliga med att stiga ur tunnelbanan i London är att man kommer till helt nya miljöer. Denna ligger nära en av lägenheterna vi ska ha på skrivarkurserna i mars och i närheten ligger flera intressanta butiker och ett roligt grönssaksstånd där jag fick fyra mogna avokado för 1£.

Veckan shopping.
Se ovan. Samt mitt lokala Waitrose där jag hittade anklever till extrapris. Och 99p-butiken på Camden Highstreet där jag hittade en blinkande penna, för just 99 p.

Veckans pub
Dickens Inn. Som ligger bara en minut från båten. Här ska vi ha kreativitetskonferensen i mars!

Veckans nya maträtt
Har bestämt mig för att laga något helt nytt ombord varje vecka. Igår blev det anklever på potatisbädd med svamphatt, svampdaube, sherrysås och brysselkål. Gott.

Veckans londonbo
Det dråplige mannen som hyr ut en av kurslägenheterna! Han slutar aldrig prata (OBS, han kommer inte att vara i närheten av lägenheten i mars :-) och jag har fått hela hans livs historia - och hans föräldrars. Mamman blev 102 år men pappan dog ung, blev bara 96.

2 kommentarer:

Mikaela Stigsdotter Larsson sa...

Vilken schyst blogg du har! Här kommer jag kika in fler gånger.

Lotta sa...

Ann, jag säger bara en sak. Vår uthyrare i Sevilla...(visst hette han Josef?) Du har väl inte lyckats hitta en likadan fast i engelsk upplaga?? Hur som helst får ni ha det riktigt bra i London i vår, själv åker jag snart till Ghana och håller egna kurser om helt andra saker. Kram från Lotta Kaljo