26 januari 2009

Förra veckans London

.. det blev lite tajt med tiden förra veckan, hade tänkt blogga om detta på lördan...


Veckans evenemang
Scanners Night - ett roligt nätverksmöte med en grupp kreativa entreprenörer. Huvudattraktion var Suzy Greaves som enligt Daily Mail är en "UK's top ten guru to turn your life around" för att förändra ditt liv. Inspirerande. Och engelsmän är skitbra på att mingla, jisses vad vi pratade!

Veckans pubar
Flera denna vecka:
  1. The Victoria - där jag gärna skriver. Inget wifi och avslappnad atmosfär som gör att man kan koncentrera sig på skapandet.
  2. The Old Crown - där scannersmötet var. Ett bra exempel på pubar med s k "function room" som man kan hyra billigt för egna aktiviteter
  3. The Harcourt Arms - om man vill beställa sin öl på svenska!
  4. - ett extra hedersutnämnande får en pub på landsbygden, ca 1,5 timme från London, The Dog i Old Sodbury. Som att kliva in i ett vardagsrum och genast göra det till sitt!

Veckans tunnebanestation
Egdware road, som ligger nära "svenskkvarteren" i Marylebone. I närheten ligger bl a Svenska Kyrkan, Restaurang Garbo, svenskpuben ovan och affären Totally Swedish där man kan fylla på lingonsyltförrådet (för en lycklig kapten)

Veckan shopping.
Jo faktiskt: Lingonsylt på Totally Swedish! (Kapten är lycklig.)

Veckans nya maträtt
Inte ett dugg komplicerad men en ny kombination för oss: Lammkotletter med brysselkål och en kryddig yogurtsås. Havreflan med lingonyogurt till efterrätt.

Veckans Londonbo
Vår vän Alfred, seglare, sångare och konstnär, som tog med oss till sin särbo Anita, också konstnär, på engelska lantbygden, för en riktigt engelsk helg med långpromenader och sightseeing. Vi hann med 5 pubbesök (på två dagar), två kyrkor, ett romerskt bad och en fasanpaj med tillhörande hagel.

Inga kommentarer: