13 januari 2009

Min hörna!

Är tillbaka i min älskade salongshörna i båten i London efter en månad på fasta land i Sverige. Hur ett flyg från Skavsta till Stansted kunde bli SJU timmar försenat kändes obegripligt men till slut kom vi fram i går kväll.

Jag vill passa på att puffa för Ylva Wallins distanskurs som snart startar:

Barn- och ungdomsboken, distans
Väck skrivlusten och lär dig skriva för barn och ungdom. Med hjälp av skrivövningar och textsamtal undersöker vi vad som är typiskt för litteratur skriven för unga läsare. Vilka berättarperspektiv, ord och uttryck passar för olika åldrar? Kursen tar upp person- och miljögestaltning, handling och komposition. Vi diskuterar olika genrer, hur man kan utveckla sitt språk och försöker hitta drivet i texten som gör den så där spännande som barn kräver.

Läs mer här.

2 kommentarer:

Simona sa...

Vad trist med Boksalongen. Men det ska bli SÅ spännande att se vad ni hittar på med Fay Weldon! Superduper-kul.

Trist med försenade plan.
Ser fram emot att höras.

Hälsa London.

Kram!

Visa Vägen sa...

Hej skrivarvän!

Har du hjärtat på rätta stället, en egen blogg och lite tid över? Då vill jag slå ett slag för Jennie - som behöver din hjälp omgående.

Jennie är en liten flicka med ett gult paraply som bor i en berättelse som håller på att skrivas. Men just nu finns ingen författare... Vill du bli den författaren? Surfa in på det gula paraplyet och ta reda på hur. Välkommen!

Och förresten, Jennie håller på att rädda jorden, och har nu bara 6 dagar på sig... Skynda dig att skriva henne ett stycke vidare längs vägen!

/Svante