19 november 2007

Tävlingsdags! Skrivarkalenderns stora författartävling!

Beskriv ditt romanprojekt och vinn en skrivarkurs i Sevilla!

Har det någonsin varit så populärt att skriva? Nya bokpubliceringssajter, författarprogram på TV, översvämmade skrivarkurser och sprängfyllda byrålådor talar för att det finns massor av romaner som vill nå sina läsare. Med Skrivarkalenderns tävling har författardrömmare chansen att få en rejäl skjuts i sitt skrivarprojekt.

Första pris är en skrivarvecka i Sevilla, Spanien den 1-8 mars 2008. I priset ingår en skrivarkurs eller en egen författarcoach, och boende. Resan till Sevilla betalar vinnaren själv. Alternativt kan vinnaren välja två månaders författarcoaching via e-post.

Tävlingsregler:

1. Skriv en sammanfattning av den roman du skrivit - eller håller på att skriva - på max 4000 ord. Se till att få med det viktigaste i handlingen - budskap, huvudkaraktärer och vändpunkter.

2. Skriv max 500 ord om din huvudkaraktär där du berättar om hans eller hennes drivkrafter, innersta önskemål och varför det är en person som läsaren skulle kunna engagera sig i.

3. Berätta, med max 1000 ord - om ditt skrivarprojekt. Hur långt har du kommit? När räknar du med att vara klar? Vilken typ av hjälp skulle du vilja ha för att färdigställa manuset?

4. Skicka de tre uppgifterna till romanpris(@)skrivarkalendern.se senast 5 januari 2008. Bifoga uppgifterna i RTF, Word eller PDF.

Fullständig tävlingsinformation finns på www.skrivarkalendern.se. För mer information om skrivarresorna se www.ordenrunt.se.

Juryn består av Skrivarkalenderns redaktörer och deras beslut kan inte överklagas. Vinnaren annonseras den 25 januari 2008.

Skrivarkalendern är en kreativ idékälla för alla som skriver. I Skrivarkalendern 2008 finns författarporträtt med bl a Jonas Gardell, Karing Alvtegen, Jan Sigurd och Christine Falkenland. Boken innehåller också skrivövningar, artiklar om skrivande, kalenderuppslag och plats att skriva själv. Massor att läsa om att skriva!

Inga kommentarer: