31 december 2009

Rapp Wrap

Det här året kommer säkert att framstå som spännande när jag får lite distans till det. När det inte bara känns som den bergochdalbana jag upplevt.

Under 2009 har jag bott i London, och seglade under sommaren till Sverige för första gången på 7 år. Så länge är det sedan vi lämnade Sverige för att längesegla. Men vi stannade inte - har "parkerat" för vintern i London igen.

Som förläggare har jag givit ut 9 böcker på ALF bokförlag. En av författarna var Fay Weldon och jag fick förmånen att tillbringa en vecka med häftiga Fay (och hennes rolige make) vid lanseringen i våras. Media vaknade till lite men boklådorna var nästan lika motsträviga som vanligt och resterande böcker får vi baxa in med kofot. Heja nätbokhandeln! Har några riktig bra debutanter och ett par etablerade författare med nya böcker i år, kul!

Anordnade en kreativitetskonferens i London i våras med bl a Eric Maisel, Cynthia Morris, Jacqui Lofthouse och Maggan Hammar. Mycket roligt men hade varit ännu roligare om inte finanskrisen lagts sitt fula tryne över det hela.

Kurserna har gått desto bättre - fullt hus i både London (tillsammans med Johanna) och Sitges, med engagerade begåvade författarämnen. Årets mest minnesvärda veckor!

Nya coachingprogrammet "Ge ut en bok på egen hand" blev också fulltecknat med 10 synnerligen aktiva författare. Flera har redan gett ut sina böcker och andra satsar under 2010. Måste erkänna att jag är svag för resultat :-)

I distanskurserna har jag också massor av begåvade elever - saknar aldrig läsning!

På det hela taget ett intressant år, men jag har nog jobbat för mycket för att hinna njuta av det.

Och på det hela taget ett intressant decennium. År 2000 var jag konsultchef i IT-branschen. 2002 uppfyllde min man och jag en urgammal dröm, sålde hus, bilar och företag och seglade iväg. Vi seglar fortfarande. Det vill jag fortsätta med hela 10-talet - och inleder 2010 med en mer balanserad tillvaro med plats för njutning.

Tack alla som förgyllt tillvaron! Gott nytt år!

5 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Det här låter underbart, Ann -du har arbetat intensivt och kan både känna dig rejält stolt OCH gå en lugnare tillvaro till mötes. Mindre admin och mer tid för det kreativa. Well done och Happy New Year, från oss här i London!

Ann Ljungberg sa...

"Minde admin och mer tid för det kreativa! - jaaa, det är precis det jag eftersträvar! Tack detsamma Sofie! Ser fram emot att träffas igen i London!

liselotte sa...

Lycka till med det nya året där det skall vara mera plats för njutning. Kanske inte alltis så enkelt när man är en engagerad person och duktig.
Jag sitter och läser ditt fina kursprogram Svårt att välja mellan allt det goda på ditt smörgåsbord. Låter underbart att bo på en båt och känna frihetens vindar. Gott nytt åroch lycka till med dina föresatser.

Johanna Wistrand sa...

Ann, jag önskar dig ett 2010 med mycket njutning!

T ex afternoontea på Ritz sö 28/3 vid 19-tiden. Maila mig om du vill följa med och Susan G!Sofie, ill du också hänga med? Om det fins platser kvar, säg till så snart ni kan i så fall.

PS. Gruppcoahing - that´s the answer!

Sölve Dahlgren sa...

Imponerande lista på vad du hunnit med under året! Tyvärr, kan jag nog inte bidra till att göra 2010 lugnare... :-)
Vore kul att delta i någon workshop på plats där man kan koppla bort allt annat. Får se om jag kan få in det i schemat under året...