17 juni 2008

Plus och minus

På plussidan senaste veckan:
  • Har firat 6 år som längeseglare!
  • Har distansfirat bonus14åringens födelsedag - och han kommer och seglar med oss i sommar så vi får fira på riktigt också! :-)
  • Har fått i uppdrag att hålla "Prova-på-författarcoaching" på Bok & Bibliotek (i Hälsorummet) i september tillsammans med Johanna!
  • Har blivit intervjuad av en veckotidning, vilket fick mig att inse att mitt liv faktiskt är rätt kul (trots minuslistan nedan)!
  • Har kommit överens med ännu en författare om ännu en bokutgivning till hösten!

...och på minussidan:

  • har slagit mig i huvudet tre gånger i lucksargen, fått en bryggsticka i foten, fått epoxyutslag i handflatan, nästan kluvit lilltån på ett beslag, bränt axlarna och fått svintohår i solen - och då har vi inte ens seglat :-(
  • är trött, trött, trött efter allt båtslit och har ändå fortsatt hela veckan med skurning och vaxning av överbyggnaden, tvättning och impregnering av sprayhood, sanering av det flottiga taket runt den allt annat än idealiska köksfläkten mm mm. Återstår att ta ur alla durkar och skrubba dem idag, fästa livlinorna, kolla oljan, spänna fast jollen, seglingssäkra pentryt...
  • stupar i säng och hinner inte jobba (med annat än båten) så mycket som jag borde just nu - lider med mina väntande uppdragsgivare

I natt ska vi besegra vågor och vindar och försöka ta oss till Portugal i minskande motvind. Plus eller minus, det är frågan :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ann, du borde leva som du lär. Plocka in proffs som hjälper till med att fixa till båten. Tror du använder din tid bättre om du coachar författare än skrapar färg. Hade jag varit i din sits hade jag hellre suttit i en solstol med en bra bok och tittat på när någon duktig skeppsbyggare tog hand om min båt... :-)

Ann Ljungberg sa...

hahaha I wish :-)

Det ska jag gärna göra när jag börjar tjäna så pass bra att jag inte går back på att hyra in folk (jag har ett jättekul jobb men fullt sååå kul är det inte att jobba att jag vill betala för det) ... och när kapten inser att jag inte begår myteri varje gång jag sätter mig framför datorn!

Sedan kan jag som "språkpolis" inte motstå att reagera på ordet skeppsbyggare - ni landkrabbor, anlitar ni husbyggare när ni ska städa, måla och möblera om? ;-)