07 april 2008

Hur lägger man samvetet i plånboken?

Det kanske kanske kaaaaaanske blir en Londonvinter härnäst.
Planerar att åka till bokmässan i Göteborg, var vi än hamnar. Har ju monter!
Så nu har jag kollat upp flygbiljetter - och bokat resan från London till Göteborg. Det blev exakt 13 £ med alla skatter och avgifter. (Vilket är något billigare än tåget till Stansted från centrala London...) Funderade sen på att ta tåget till Stockholm för att uträtta lite saker där när jag ändå är i landet. Men huvva, nästan 1200 spänn för en enkelbiljett. Det blir billigare att resa tillbaka till London och ta ett nytt flyg till Stockholm t o r.

Med min livsstil måste jag verkligen vända på slantarna, men detta känns ju lite sjukt mitt i debatten om det "carbon footprint" man lämnar efter sig. Alltså, jag gillar faktiskt att det är möjligt att förflytta sig långa sträckor med flyg utan att det kostar skjortan. Lågprisflygbolagen har uppenbarligen hittat en affärsmodell som fungerar. Varför ska då alla andra researrangörer sko sig på oss för att plåga våra samveten?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ann, du kan köpa biljett på auktion på tradera, där säljer SJ sina biljetter. Man lägger in ett bud senast 6 timmar före tågets avgång. Om du ska ta tåget kl 9.00 till Sthlm fr Gbg lägger du int ditt sista bud precis innan kl 03.00 (sätter väckarklockan och går upp, lägger dig sen igen), då kan du få biljett för typ 50 kr.
Jag köpte en på dagtid med många som gav bud och fick en för 180 kr X2000 Sthlm Gbg en måndag.
/Johanna W, Gbg

Ann Ljungberg sa...

tack för tipset men åhh vad jobbigt... ser mig själv springa runt bokmässans sista dag och försöka fixa en tågbiljett, puh :-)

Anonym sa...

Ann, du kan flyga från Göteborg till Stockholm för 390:- (med Sterling). Inget jättehål i plånboken, men det är klart samvetet kan gnaga lite....du får väl sopsortera ordentligt istället...
Kramar från Lotta, LFV