03 januari 2006

Bra början

Så frustrerande det är att inte ha permanent intenetuppkoppling! Såhär, lite sporadiskt, fortsätter det ett par veckor till. Jag har många anledningar att längta tillbaka till båten i Turkiet. Temperaturen, rutinerna, maten... samtidigt är det så kul att vara i Sverige, träffa vänner och familj, prata svenska. Mitt skrivande har blivit lidande också men jag har fått massor av idéer runt nya projekt och 2006 kommer att bli ett helt fantastiskt år.

Gårdagens tips på ordenruntsidan vill jag börja med.
  • Hur vill du utveckla ditt skrivande i år? Skriv ett brev till dig själv om de tankar du har runt det. Vill du skriva klart den där romanen, förfina dina haikudikter, skapa en bra rutin för ditt skrivande, finna ny inspiration?

Jag vill börja med att skapa rutiner. Skriva varje dag, en stund tidigt på morgonen och en stund på kvällen. I år ska romanen bli klar!!! Och några noveller vill jag skriva, och massor av 100-ordare ( se t ex www.espressofiction.se) Vara aktiv i skrivarföreningen Nafs, skriva mer på poeter.se, mingla virtuellt med författardrömmarna på shortcut.nu och läsa roliga författarbloggar, t ex av Camilla Läckberg som kommer och håller deckarkurs i Istanbul, eller Monica Rolfner som ska hålla Självbiografikursen. Och så ska jag genomföra ett superroligt bok&webbprojekt med två fantastiska människor - mer om detta kommer så småningom!

2 kommentarer:

Robert sa...

Jag har lovat mig själv en novellsamling under 2006.

Det blir som en avslutning på 60p Litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet.

En skönlitterär c-uppsats med andra ord.

Längre än så har jag inte tänkt.

Tips på hur man gör, om jag vil ha professionellt stöd i novellskrivandet?

Känner du till någon författare som kan tänka sig ta någon adept under sin vinge?

Ann sa...

Robert, en etablerad författare som ibland gör sådant är Erik Grundström, som också undervisar på Skrivarakademin. Lycka till!