28 juli 2009

Efter "Rädda romanen"

Jag är fortfarande lite hög efter författarlägret på Ljusterö förra veckan. Det var så trevligt. trots att stället vi var på inte riktigt gav den mysfaktor jag hoppats på. Hotellägaren något skräckinjagande, rummen ostädade, och så blev vi utkastade i tid och otid... nåväl, fyra helt olika romaner skulle räddas och det jobbades intensivt. Jag är stolt över mina deltagares insatser, det gick verkligen framåt i deras skapande! Här några röster från dem om lägret:

"Dagarna har givit vad jag hoppades på, och kanske lite mer."

"Jag har, genom bra skrivövningar blivit påmind om att "jag kan" skriva - något jag nästan glömt, eller slutat tro."

"Plus för skrivövningarna som är så himla roliga och nyttiga. Det är också givande att få höra hur andra hanterar uppgifterna. Det skapar lust att lära mer."

"Lagom balans mellan eget skrivande och coachingen."

"Uppskattade övningarna som var skräddarsydda för mig och mitt manus. De löste problem och kommer att underlätta mitt fortsatta skrivande"

"Bra med variationen på övningar som fick igång mig att skriva, reflektera och förstå."

"Plus för ditt sätt att ge feedback. När det gäller skapande så är ju ingenting absolut rätt eller fel, men att få resonera kring frågorna är så mycket nyttigare."

"Bra kombination av samtal, tänketid, smältatid, skrivövningstid - ett samspelande, djupdykande bra sätt att hitta sitt hem mär man varit borta en tid. Att upptäcka berättarjaget igen och koppla bort det som inte är viktigt men som tar plats och hindrar skrivandet."

"Det blir alltid så avspänt och händelserikt och stimulerande med Ann. Inspirerande och generöst hela tiden.""

"En bra, fenomenal pedagogisk insats av dig, med enkla medel."


Tack kära ni!

1 kommentar:

Ann-Catrin sa...

Verkar ha varit en underbar skrivarhelg. Beklagar att jag inte kunde delta, resan med barnbarnet hade högsta prioritet. Blev så inspirerad av alla kommentarer att mitt fortsatta skrivande kommer att nystarta omgående.
Ann-Catrin