27 juli 2007

ALF-bok omskriven

En recension i Costa Blanca-magasinet:

JAG DOG I BARCELONA av Claes Grill
Alf bokförlag 2007

Deckardebutanten Claes Grill vet verkligen hur man ska börja en bok för att på kort tid få läsaren på kroken, det står helt klart redan efter första sidan. Grattis! Och sedan följer den ena cliff hangern efter den andra och när man tror att intrigen inte kan bli krångligare vrider Grill ännu ett varv på tumskruven och man sitter som klistrad.

Boken utspelas till större delen i Spanien och då Barcelona och Madrid. Men även Stockholm får sin del av berättelsen, som handlar om två män som möts i Madrid av en slump. De upptäcker att de är enormt lika varandra och efter endast en kort bekantskap beslutar de sig för att spela sina respektive hustrur ett litet spratt i all oskyldighet. Men det hela utvecklar sig inte som de tänkt. Det blir katastrof.

Tomas och David, som de bägge huvudpersonerna heter är svensk respektive spanjor och har helt olika yrken. Tomas är försäljare av sjukhusinstrument och David advokat med ett engagemang hos eliten av kriminella höjdare i Italien. Detta har naturligtvis inte Tomas en aning om.

Mera vågar och kan jag bara inte avslöja av denna härligt berättade skröna som rymmer både grymt våld, mord, kärlek men också humor. Grill kan verkligen konsten att "grilla" sina läsare och jag väntar med stor spänning på nummer två.
/Iwan Morelius

**********

och snart åker boken och förlaget på bloggturné - häng med!

Inga kommentarer: