26 juli 2006

Italia, tutto va bene?

Tillbaka i Italien igen och måste erkänna att jag har en hatkärlek till det här landet. Saknar gärna Italien när jag inte är här och får omedelbart igång arghormonerna när jag väl kommer hit igen. Införskaffade igår ett SIM-kort till mobiltelefonen för att kunna koppla upp mig på Internet med GPRS. Nu har Vodafone Italia övergått till att ta betalt för tid istället för per kilobyte, vilket ju förtar hela vitsen med GPRS. Och anledningen är uppenbar. När man väl, efter ca 14 samtal till support, (och det visar sig att jag gjort allt rätt men att de har glömt att trycka på nån knapp, vilket de naturligtvis inte erkänner – en italienare medger ALDRIG ett misstag) kommer upp på nätet går det så långsamt att det är fullkomligt oanvändbart. Så det är ju jättesmart att ta betalt för tid, haha. Förra året fungerade det riktigt bra ibland men nu blir det till att byta operatör, om vi inte lyckas övertala vinterns marina att installera wifi. Jag tar tacksamt mot tips på fungerande mobiltelefoni med GPRS i Italien!

Glad blir jag däremot över intervjun om min begåvade skrivarkompis Anna Schulze som debuterar i dagarna. Läs hennes novellsamling Brist! Texterna känns i hela kroppen.

En nackdel med att vara långseglare är att jag missar alla releasepartyn hemma i Sverige, nu närmast Annas. Fick dock förmånen att vara med på svenske generalkonsulns turkiska boksläpp i Istanbul i våras. Tyvärr kunde jag inte läsa boken, ska försöka skaffa mig ett svenskt exemplar vid nästa hembesök. Som ju blir till bokmässan i Göteborg, där får jag mig säkerligen en dos litterär/social samvaro som räcker ett tag. Kom gärna och hälsa på mig i monter A02:65 där vi presenterar Skrivarkalendern 2007.

2 kommentarer:

Helena von Hofsten sa...

Hej Orden runt.
Var du än befinner dig jorden runt är du bokutmanad på min blogg.
www.helenavonhofsten.se
Lycka till!

Tonårspuckot sa...

åh, låter som du lever ett litterärt liv. själv har jag vänt litteraturen ryggen i förmån för att bli sommelier istället. Nice blogg!