19 april 2010

Boktrailer och intervju

Margareta Strandman Dahlberg har skrivit boken Mallorca - ö i världen. Här kan du lyssna på en intervju om henne och boken.

Och här är filmen :-)

18 april 2010

Koppla av med DIN bok

Inspirerad av Johanna Wistrand (tack för tipset!) har jag också gjort en liten reklamfilm :-)





16 april 2010

Finfina intervjuer i kompisboken

Nu är alla intervjuer klara till min bok om sociala medier - Min kompis är författare! - socialt nätverkande för författare och förlag

Jag valde just dessa personer för att de gjort något speciellt med sin nätnärvaro. Det finns förstås säkert fler att intervjua men nu måste boken bli klar! Helst ska det mesta vara på plats innan vi seglar runt den 3 maj. Boksläpp i mitten av maj.

De som medverkar är:

Åsa Schwarz - skräckförfattare med tre utgivna böcker och fler på väg
Jenny Forsberg - driver iklartext.se, skriver sin andra faktabok nu
Daniel Åberg - aktuell med romanen "Vi har redan sagt hejdå"
Christina Stielli - romandebuterar i höst
Sölve Dahlgren - aktuell med Innebandypiraterna
Mattias Boström - produktionsansvarig på Piratförlaget och flitig författare
Andreas Roman - författare
Hans-Olov Öberg - författare och förläggare på Kalla Kulor

Utöver intervjuerna blir det en praktisk del om hur man kan lägga upp sin strategi för sociala medier. Jag samarbetar här med amerikanska bokmarknadsföraren Dana Lynn Smith.

Har lagt ut uppdrag om omslaget, ska bli mycket spännande att se förslagen!

12 april 2010

10 anledningar för författare att använda Twitter

Har skrivit en lista på lista.se.

10 anledningar för författare att använda Twitter.

Mer om sånt kommer förstås i min bok Min kompis är författare! - Socialt nätverkande för författare och förlag. (släpps i mitten av maj)

08 april 2010

Mallorca - ö i världen

Margareta Strandman Dahlberg har lärt mig mer om Spanien nu när jag varit i London än vad jag lärt mig under två vintrar i Sevilla. Hennes bok Mallorca - ö i världen tar upp öns och landets historia från antiken till nutid, plus mycket annat intressant! Och nu går den i tryck. Lansering i början av maj!




Efter kurser och flunsa

Har varit lite off några veckor - först var det skrivarkurser här i London och sedan tyckte kroppen det var nog och försatte mig i influensaläge. Äntligen pigg igen!

Kurserna var kul. Johanna Wistrand och jag coachade och undervisade en mycket kompetent grupp författare - de flesta hade tidigare böcker med sig i bagaget och hade nya utmaningar att ta ställning till.

I rummet brevid, på min favvopub The Victoria, huserade Magister Mord - Hans-Olov Öberg - med sin deckargrupp som såg allt svettigare och gladare ut varje gång vi såg dem.

Tusen tack till alla som var med!

Nu är det hårt schema. Båten ska göras i ordning för den närstående seglingen, alla som väntar på lektörsutlåtanden och kursbrev ska få svar och en bok ska bli klar innan vi seglar iväg från London.

Boken ja, guuu vad roligt jag har! Det blir en bok för författare som undrar vad sociala medier ska vara bra för och jag intervjuar massor av kloka, trevliga, roliga människor om detta. I boken - som kommer att heta Min kompis är författare! - Socialt nätverkande för författare och förlag medverkar bl a dessa författare/förlagsmänniskor:

Daniel Åberg - aktuell med "Vi har redan sagt hejdå"
Christina Stielli - romandebuterar i höst
Åsa Schwarz - skräckförfattare med tre utgivna böcker och fler på väg
Sölve Dahlgren - aktuell med Innebandypiraterna
Mattias Boström - produktionsansvarig på Piratförlaget och flitig författare

och ett par till som jag inte hunnit prata med ännu. Det blir också en handfast praktisk hur-gör-man-del i boken.

Och idag går en jättefin och intressant bok av Margareta Strandman Dahlberg till tryckeriet - Mallorca - ö i världen. Skall alldeles strax trycka på tryckknappen!