08 april 2010

Efter kurser och flunsa

Har varit lite off några veckor - först var det skrivarkurser här i London och sedan tyckte kroppen det var nog och försatte mig i influensaläge. Äntligen pigg igen!

Kurserna var kul. Johanna Wistrand och jag coachade och undervisade en mycket kompetent grupp författare - de flesta hade tidigare böcker med sig i bagaget och hade nya utmaningar att ta ställning till.

I rummet brevid, på min favvopub The Victoria, huserade Magister Mord - Hans-Olov Öberg - med sin deckargrupp som såg allt svettigare och gladare ut varje gång vi såg dem.

Tusen tack till alla som var med!

Nu är det hårt schema. Båten ska göras i ordning för den närstående seglingen, alla som väntar på lektörsutlåtanden och kursbrev ska få svar och en bok ska bli klar innan vi seglar iväg från London.

Boken ja, guuu vad roligt jag har! Det blir en bok för författare som undrar vad sociala medier ska vara bra för och jag intervjuar massor av kloka, trevliga, roliga människor om detta. I boken - som kommer att heta Min kompis är författare! - Socialt nätverkande för författare och förlag medverkar bl a dessa författare/förlagsmänniskor:

Daniel Åberg - aktuell med "Vi har redan sagt hejdå"
Christina Stielli - romandebuterar i höst
Åsa Schwarz - skräckförfattare med tre utgivna böcker och fler på väg
Sölve Dahlgren - aktuell med Innebandypiraterna
Mattias Boström - produktionsansvarig på Piratförlaget och flitig författare

och ett par till som jag inte hunnit prata med ännu. Det blir också en handfast praktisk hur-gör-man-del i boken.

Och idag går en jättefin och intressant bok av Margareta Strandman Dahlberg till tryckeriet - Mallorca - ö i världen. Skall alldeles strax trycka på tryckknappen!




Inga kommentarer: