17 mars 2008

Over and out

Man skulle kunna tro att jag sugits bort från jordens yta och det har kanske stämt litegrann. Har tillbringat de senaste veckorna i en 8-rummare på tredje och fjärde våningen i Sevillas Santa Cruz (gamla stan) tillsammans med ett stort gäng författare (eller blivande ditto). Vi har andats, druckit och ätit ord. Och en och annan tapa.

Första veckan var det Författarcoaching. Anna-Carin Collin och jag ledde en grupp som visade mästerliga prov på kreativitet och påhittighet, inte minst i de gemensamma övningarna. Så mycket skratt.

Andra veckan fick jag själv gå kurs, för Kjell Dahlin, och klurar nu som bäst på mina resereportage. På övervåningen härjade Hans-Olov Öberg och hans deckargäng. Dagarna var så intensiva att de två grupperna knappast hann träffas, men det tog vi igen under kvällarnas tapasrundor. Sova kan man göra sen.

Och det har jag gjort i helgen ...

Nu tillbaka till skärmarbete. Det rycker i benen att gå ut och uppleva det Sevilla jag fått lära känna under så gemytliga former senaste veckorna men jobb, jobb, jobb väntar. Och dessutom är det lite svårt att ta sig fram i stan nu. Semana Santa har börjat, med processioner dygnet runt hela veckan. Vaxljusdoften ligger tung.

Tack alla ni som var med på kurserna. Årets höjdpunkt för mig!

2 kommentarer:

simona sa...

Välkommen tillbaka till jordens yta Ann, du är efterlängtad.

Pernille sa...

Tack för all inspiration och allt stöd du gav oss som gick kurs i Sevilla!! Ovärderligt...