13 maj 2006

Spännande vecka

Det har varit en sådan vecka som man skulle kunna skriva en roman om. Fylld av konflikter, vändpunkter, intressanta karaktärer med tydliga motiv och starka drivkrafter, jävulska intriger mm mm. Men jag kommer inte att skriva den. Har inte tid. Vilket naturligvis är ett svepskäl. Inser att jag inte, just nu i alla fall, besitter en av de viktigaste egenskaperna för att bli författare, nämligen den "sunda besattheten" som gör att jag släpper allt annat och skriver, skriver, skriver. Så mycket annat som måste göras. Sedan har jag möjligen några av de andra egenskaperna. Språkkänsla. Påhittighet. Sinne för vad som är intressant att skriva om. Iakttagelseförmåga. Upptäckarglädje. Kanske allt som behövs för att komma igång, men inte den discplin som krävs för att avsluta. Jag ger mitt skrivande 15-30 minuter om dagen, resten av min tid ger jag åt andra. Måste bli ändring på det. För jag vill ju.
Och alla ni som inte kan sluta skriva - missa inte helgövningen på ordenrunt.se!

3 kommentarer:

Lycka sa...

Ibland undrar jag om författandet kanske handlar om att man kompenserar en brist.
Låter det konstigt? Får för mig att stabila, "hela" människor inte bir besatta av att skriva. Att de liksom inte behöver.
Eller är jag ute och cyklar? Det var i alla fall en tanke som slog mig (i så fall ska man inte gå en viss kurs om man vill bli författare;-)

Hälsa Turkiet!
Johanna

AC sa...

Jag tror att det var Erica Jong som bara hade fem minuter här och fem minuter där när hon skrev Rädd att flyga. Haha, så du har ju all tid i världen, Ann. ;)

Johanna: Någon sa nyligen att de flesta skriver dagböcker när de mår dåligt, att vi inte har något behov av det när vi mår bra. Det är synd.

Om det vi skriver är värdefullt för oss, för att lära känna oss själva, så är det ju en brist att inte ha tillgång till texter skrivna i stabilitet. De kan vara något att hålla i handen när det är skakigt. ;)

Men besatthet, passion, visst är det viktigt. Det tror jag alla kan drabbas av, nån gång i livet, när omständigheterna är sådana att något känns viktigt att förmedla...

Ann sa...

Jag SA ju att det var ett svepskäl, haha! Har nu skrivit 15 minuter till på romanen. Den SKA bli klar under detta decennium...
Olika känslolägen påverkar absolut, tycker jag. Skrev dikter i vintras, milda makter ;-)