08 juni 2007

Karin Alvtegen blir Kalenderflicka

i Skrivarkalendern 2008! Anna-Carin Collin har träffat Karin för en intervju om skrivande och det blir ett av 12 författarporträtt i boken. Januariflicka får hon bli!

Tack Författarcoachen och Skrivtips för tipset om Skugga-bloggen, där man kan följa teamet bakom Karin Alvtegens nya bok, från manus till färdig bok.

Klickar man vidare från bloggen hamnar man t ex på DM där sättet att sälja in boken uppmärksammas - förlaget har skickat en stor spade och manuset till bokhandlarnas inköpare. Jag får rysningar av både vällust och skräck... vällust för att det är ett kul nytt grepp, skräck för att Karin Alvtegen är så stor nu att hennes böcker borde sälja sig själva och ändå tar förlaget i såhär. Hur ska vårt lilla förlag nånsin kunna hävda sig i mängden? Vad ska jag komma på för att sälja in Skrivarkalendern 2008 och Jag dog i Barcelona, året titlar från ALF bokförlag. Små voodoodockor av alla författarna i Skrivarkalendern? En enkelbiljett till Barcelona med budgetflyg?

07 juni 2007

Sopor

Vi är på väg till Spanien. Några italienska bekanta säger med ett fnys att spanjorer är så skräpiga och relaterar till hur de slänger papper på golvet på barerna. Men i Spanien brukar skiten i allafall plockas bort, Italien känns inte så civilicerat alla gånger, se bara denna artikel i DN idag...

Såg dock på TV häromdagen att nedskräpning i naturen bötfälls på visa ställen i Italien. Något behöver hända, här slänger man helt tanklöst ifrån sig skräp där man står och går. Såg en kvinna tömma sin papperskorg ut på gatan, från andra våningen helt nära Fontana di Trevi i Rom. Hamnen i Ostia var ren och fin hela veckorna men på söndagskvällarna, när romarna spankulerat där hela dagen, låg skräpet i drivor. Jag låter kanske förnumstig men för mig som växte upp med "Håll Sverige Rent"-kampanjen som liten gör det ONT att slänga skräp på gatan. :-)

06 juni 2007

Var med i Skrivarkalenden 2008!

I Skrivarkalendern 2007 hade vi i början av varje månad ett citat från någon av våra läsare. Det det vill vi gärna ha i nästa årgång av boken också!
Du får skicka hur många meningar, korta dikter eller liknande du vill. Det ska vara dina egna ord och passa in på något av dessa teman:
  • Från ide till genomförande
  • Att börja en berättelse
  • Research
  • Berättarrösten
  • Förebilder
  • Berättartrender
  • Inspirationskällor
  • Kreativitet
  • Slump & möjlighet
  • Sanning & lögn
  • Drivkrafter & motivation
  • Skriva för sin egen skull.
Skicka dina meningar senast 15 juli i ett mail till mig. Vi kommer att publicera en mening per tema och om ditt bidrag publiceras får du ett exemplar av boken.

Och på tal om kreativitet måste jag bara tipsa om den här länken. Bedårande... trots eller tack vare att allt är skapat av toapapper.

02 juni 2007

ALF - Ann Ljungberg Författarcoach

Jag byter namn på min verksamhet till något lite rakare och tydligare. Write for Shore kändes rätt när jag startade med internationella förtecken för 4 år sedan men så som det utkristalliserat sig jobbar jag uteslutande med svenska kunder och då vill jag ha ett svenskt namn, såklart!

Ann Ljungberg Författarcoach blir det. ALF ibland.

Loggan är jag himla nöjd med. Den speglar mina kärnvärden som kreativitiet, lekfullhet, personlighet, resultat och framförallt samarbete.