31 januari 2007

Fullbokat!

Mina författarcoachveckor i Venedig är fullbokade! Lotta Lundbergs författarverkstad är fullbokad! En ynka plats kvar på Monica Rolfners prosakurs, en plats kvar på Pia Lundgrens featurejournalistikkurs och några restplatser på deckarkursen med Hans-Olov Öberg och resereportagekursen med Kjell Dahlin. Vilka höjdarveckor det blir! Mycket pyssel men ack så roligt :-)

Tyvärr finns det inga matthandlare i Venedig. Inte som de i Istanbul i alla fall som gav mig så mycket hjälp på traven.

27 januari 2007

Lagom rik

Haha, läste AB:s intervju med Christer Gardell och kan konstatera att jag aldrig kommer att bli lagom rik. För det krävs tydligen sådär en 50-100 miljoner.

Det finns nog de som tror att vi som långseglar är mångmljonärer men det kan jag bara säga att för vår del stämmer det inte. Vi har förmodligen mindre kapital än de flesta som drömmer om att segla iväg men inte vågar släppa allt därhemma. Däremot har vi lärt oss att vända på slantarna och det är både lätt och roligt att inte konsumera, att laga mat från scratch istället för med dyra halvfabrikat osv. Och eftersom vi har ett hyfsat behagligt liv för det mesta (även om den senaste perioden varit hektisk) behöver vi väldigt lite av den tröst vi köpte för lönen innan vi gav oss iväg. De fjuttiga slantar jag drar in på min verksamhet gör att vi kan köpa hummer ibland, och att jag har något roligt och intellektuellt att ägna mig åt mellan båtbestyren, men nej, det kommer aldrig att göra mig lagom rik. Frågan är vad man skulle göra med alla de där miljonerna? Om nu någon prompt skulle vilja betala mig dem så skulle jag kanske se till att få träffa familj och vänner oftare. Anställa förlagspersonal och bli förläggare på riktigt. Eller ta helt ledigt... men det har jag ju redan provat och det här är roligare. Nej hörrni, fortsätt skicka manus, kom på kurser i Venedig, registrera er på Skrivarkalendern och skriv dagens övning, mm mm som håller mig i arbete. Känslan av att få främja människors kreativitet, det gör mig rik på ett skönare sätt än vad hårda slantar fixat i mitt "förra liv".

26 januari 2007

Lägenheter i Venedig


Detta blir en av samlingsplatserna under kursveckorna i Venedig, en takterrass på ett palazetto. Åker in till stan idag för att betala deposition på 6 fina lägenheter. På ordenrunt.se går det fortfarande att anmäla sig till de kurser som är garanterade. Just idag vill jag slå ett extra slag för deckarkursen med Hans-Olov Öberg. Piratförlaget satsar stenhårt på hans författande, ger ut tre av hans Micke Norell-böcker i pocket och i maj kommer nya Klöver Kungar. Passa på att gå kurs för honom i vår!

25 januari 2007

Puh!

Det här året har inte börjat nåt vidare. Tur att jag har de flesta sysslor i datorn så jag inte kan se högarna omkring mig, men mentalt känns det förstås att de tornar upp. Börjar komma i ordning efter makans sjukhuspärs men skallen (min) hänger inte riktigt med längre. Häromdagen glömde jag min nyinköpta fisk på bussen. Fick cykla upp till affärn när den öppnat efter siestan och nödköpa till en helt annan rätt. Det var mörkt och regnade som sjutton, jag halkade till på en våt asfaltkant i ett möte och plötsligt fann mig själv flygande över kajkanten, ut i kanalen. Hann tänka att "nu går det åt h-e" men kom förbluffad till sans på däcket på en fiskebåt. Där låg jag, cykeln och alla mina matvaror. Eller, ja, nästan alla - tomaterna hittade jag inte. Men ändå, hade jag varit en meter framför eller bakom hade jag förmodligen ramlat mellan båten och kajen.

I går såg jag på lokaltidningens löpsedel att pendlare gjort revolt. Undrar om det hade något att göra med en stinkande fiskpåse på bussen ...?

19 januari 2007

Äggröra i påsk?

Missa inte påskdeckarnovelltävlingen på skrivarkalendern.se!

Har äntligen kommit tillbaka till lagunen men nån lugn&ro blev det inte. Maken på sjukhus. Lär mig många intressanta nya termer på italienska, självklart pratar ingen något annat :-)

05 januari 2007

Vilken berättarglädje!

Efter bara ett par dagar har det redan inkommit ett 20-tal romanidéer till tävlingen. Vet redan nu att det kommer att bli svårt att välja. Vilken fantasi och berättarglädje, vilka livsöden som kan inrymmas i bara 100 ord!

Har fått en egen lyckans fé - en coach - som ska pusha mig att skriva klart romanen i år. Så kul. Får dock koncentrera arbetet till efter mars för nu är det mycket, mycket och jag har tappat en massa tid uner förkylningen. På bättringsvägen i alla fall :-)

02 januari 2007

Gott nytt år!

Puh, det har varit en stressig period och nu har jag åkt på influensan. Får inte mycket gjort. Men det händer en massa ändå:

Känner mig förresten lite före min tid när det gäller skrivarkurserna. I år hade det kanske varit hett att åka till Istanbul och gå deckarkurs med Camilla Läckberg som lärare? Men tyvärr, been there, done that! Årets deckarlärare i Venedig heter Hans-Olov Öberg. Han har skrivit flera deckare och nästa kommer ut på Piratförlaget. Jag vågar lova att ni kommer att ha hört talas om honom innan året är slut :-) Passa på att gå hans kurs den 24-31 mars i Venedig.